Fridays For Future komt vrijdag naar het Wezenlandenpark in Zwolle

Door heel Nederland zijn acties van Fridays For Future

ZWOLLE – Fridays For Future komt vrijdag naar Zwolle. Ze komen in actie voor een beter klimaatbeleid en tegen de geplande biomassacentrale. De actie maakt onderdeel uit van de internationale klimaatactiedag.

Niet alleen in Zwolle demonstreert zij vrijdag, maar door heel Nederland zijn acties. Fridays For Future houdt de staking waarbij ze de straat opgaan voor het klimaat en een veilige toekomst. In Zwolle voert men specifiek actie tegen de geplande biomassacentrale en voor een betere energietransitie. “Deze acties zijn hard nodig om de politici wakker te schudden, we hebben nu actie nodig!” zegt Chris Haan (25) van Fridays For Future Zwolle).

Ze hebben een aantal ‘eisen’ voor de gemeente Zwolle. Fridays For Future wil dat de gemeente haar eigen doelstelling van 25 procent duurzame energie in 2025 gaat halen, Dat af wordt gezien van de bouw van de biomassacentrale, dat in 2050 alle energie duurzaam is opgewekt en dat de stad zich houdt aan de doelen van het Parijsakkoord. Verder willen zij dat men inwoners van de stad betrekt bij verduurzaming van de gemeente.

De demonstratie begint op 25 september om 13.00 uur in het Wezenlandenpark.