Gastgezin gevraagd

ZWOLLE – Travel Active is nederlands grootste uitwisselingsorganisatie. Zij biedt buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons land te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Dit programma heet High School Holland.

Het streven is dat een avontuur in Nederland iets oplevert voor twee partijen. Bij voorbeeld dit: In augustus komt de 15-jarige Christopher met het uitwisselingsprogramma van Travel Active naar Nederland, hij is welkom op het Raayland College in Venray.

Christopher is erg sportief en leergierig. Hij is dol op hardlopen, wanneer hij niet rent speelt hij graag tennis met zijn vrienden. Hij vindt het ook erg belangrijk om tijd door te brengen met familie en vrienden en hoopt ook een goede band te krijgen met zijn gastgezin.

Iedereen kan gastgezin zijn

Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in de ogen van Travel Active kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang zij maar enthousiast zijn en openstaan voor een interculturele ervaring.

Christopher stelt zich voor “Mijn naam is Christopher en ik wil beginnen door te zeggen dat ik erg dankbaar ben dat ik de kans heb gekregen om aankomend schooljaar in Nederland door te brengen! Ik ben half Nederlands en daarom erg geïnteresseerd in de Nederlandse cultuur en wil daarom graag zoveel mogelijk over Nederland leren door het dagelijkse leven mee te maken. Ik woon al mij hele leven in Amerika maar ben ook al vaak in Nederland geweest, dus ik heb al een goede basis van de kennis van de Nederlandse cultuur. De Nederlandse geschiedenis en taal zijn ook dingen waar ik veel over wil leren.“

“Ik kijk er naar uit om net zo veel tijd door te brengen met mijn gastgezin als ik nu doe met mijn familie hier. Ik wil graag leren over de Nederlandse manier van leven, nieuwe dingen proberen en spelletjes spelen met mijn gastgezin. Ook kijk ik uit naar het maken van nieuwe vrienden, want ik kan het goed vinden met anderen en het maken van nieuwe vrienden gaat mij steeds beter af.”

Meer informatie? Wilt u Christopher, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.