Genomineerden verkiezingen sportiefste school bekend

Op 15 april 2020 maakt De Twijn Zwolle kans om de ‘Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2020 te worden

ZWOLLE – De gemeente Den Haag treedt dit jaar samen met de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan op als gastvrouw bij de verkiezing van ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ 2020 en de verkiezing van de ‘Sportiefste VSO-School van Nederland’.

De gemeente Den Haag is als sportieve stad erg enthousiast om samen met de sportopleidingen haar medewerking aan dit prachtige evenement te verlenen.

Voorbeeldscholen

De genomineerde scholen zijn inmiddels bekend. De scholen die strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij leren hun leerlingen niet alleen goed bewegen, maar bieden ook de mogelijkheid kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl en hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

Op 15 april 2020 maken zij kans om de ‘Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2020 te worden. De KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF en Special Heroes houden deze verkiezing voor de achtste keer.

Nominaties De volgende VO-scholen zijn genomineerd:

1. ‘t Atrium – Amersfoort

2. Calandlyceum – Amsterdam

3. Montessori College – Nijmegen

4. De winnaar vanuit de Haagse voorverkiezing

En in het VSO zijn de volgende scholen genomineerd:

1. VSO De Twijn – Zwolle

2. VSO Kristallis Aventurijn – Nijmegen

3. De winnaar vanuit de Haagse voorverkiezing

Finale verkiezing 15 april 2020 Op 15 april 2020 strijden de genomineerde scholen om de titel ‘Sportiefste VO-/VSO-school van Nederland 2020 op sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Naast een podiumpresentatie bestaande uit dans, muziek en bewegen presenteert elke school zich voor de deskundige jury. Zij worden bevraagd over het beweeg- en sportbeleid van de school. Vervolgens bepaalt de jury wie de titel krijgt.

Prijzen

De winnaars van de verkiezing ‘Sportiefste VO-/VSO-school van Nederland 2020’ ontvangen een waardecheque van €3000,-. Alle andere genomineerde scholen ontvangen een waardecheque van €1500,-. Deze waardecheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.

De prijzen voor de beste podiumpresentatie VO-/VSO-school worden verzorgd door de AirTrack Factory. Daarnaast verzorgt Transvision b.v. het vervoer van de VSO-scholen naar dit uitje.