Gewild vakantie-uitstapje

De Milieuraad/ Zwolse natuurorganisaties willen de Nooterhof verder opbouwen als natuur- en milieueducatie park

ZWOLLE – De zomervakantie-maanden juli en augustus (tot nu toe) trok de Nooterhof ruim 4800 bezoekers, bij 4 dagen per week open. Dat is fors meer bezoek dan vorig jaar in dezelfde periode.

Het zonnige zomerweer hielp. Uit gesprekken bleek verder dat mensen uit Zwolle, de regio, maar ook van verder weg, komen voor een kindvriendelijk, veilig, rustig, groen en betaalbaar uitstapje. Trekkers: de opgeknapte waterspeelplek, wandelen door park/ tuinen, picknicken en luieren op het veld, gezelligheid op het terras.

Verder slaat de nieuwe tasjes-speurtocht met Belle de Bij aan. Deze is inmiddels door 70 groepjes gelopen. Het bleek ook bij wat meer drukte goed mogelijk de RIVM regels te hanteren. 

Groen woordvoerders van de gemeenteraad zijn op vrijdagmiddag 21 augustus ontvangen in de Nooterhof. De raadsleden werden bijgepraat. Onder andere over de toekomstplannen, en over het ecologische beheer. Daarbij ook even zelf oefenen met de zeis, onder leiding van Henk Mellema (coordinator groenbeheer). 

De Milieuraad/ Zwolse natuurorganisaties willen de Nooterhof verder opbouwen als natuur- en milieueducatie park. Daarvoor is niet alleen groot onderhoud (o.a. earthship, hekwerk, …) nodig, maar ook versterking van de faciliteiten en van de ondersteuning.

Meer over de plannen, en de voortgang van de gesprekken met de gemeente hierover, in hun nieuwsbrief. Deze is te vinden op www.milieuraadzwolle.nl/nooterhof.