Gouden Schoolkantineschaal uitgereikt

Kantinemedewerkers kregen schoolkantineschaal.
Kantines winnen Gouden Schaal voor gezonde kantine

ZWOLLE – Kantinemedewerkers van Landstede MBO/mbo Menso Alting Zwolle ontvingen de gouden schoolkantineschaal op bijzonder feestelijke wijze. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse V.I.P.-event op het centercourt van het Landstede Sportcentrum. De schaal werd uitgereikt uit handen van projectmedewerker Annouk Welbergen van het Voedingscentrum.

De kantinemedewerkers hebben dit jaar verschrikkelijk hard aan gewerkt om aan de criteria van het Voedingscentrum te beantwoorden.

Op zes verschillende mbo-locaties van Landstede MBO en mbo Menso Alting is in 2019 weer hard gewerkt om de schoolkantines nóg gezonder te maken ten opzichte van het jaar ervoor. Het gaat om de vestigingen in Raalte en in Zwolle aan het Rechterland, Dokterspad, Stadionplein, Fuchsiastraat en de Assendorperdijk. Vijf locaties ontvingen voorgaande jaren ook een gouden of zilveren Schoolkantineschaal, Landstede MBO in Raalte is er na vier jaar ook weer bij.

Richtlijnen Gezondere Kantines

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de Gezonde Schoolkantine. Voor een Gouden Schoolkantineschaal betreft minimaal 80% van het aanbod een betere keuze en deze voldoet aan strenge eisen. Het oog van de studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De kantines zijn gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines, opgesteld door het Voedingscentrum. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst.

Trots

‘De Dag van de Gezonde Schoolkantine valt samen met het V.I.P.-event, de jaarlijkse inspiratiedag voor medewerkers van Landstede MBO’,  vertelt beleidsmedewerker Jordy Lugtenberg. ‘De uitreiking van de Gouden Schalen voor zo’n 700 mensen op het podium in het Landstede Sportcentrum maakt het extra feestelijk, dat hebben de kantinemedewerkers wel verdiend.’ ‘We stimuleren en motiveren studenten en medewerkers tot een gezonde en actieve leefstijl met onder andere een ruim aanbod van beweegactiviteiten, gezonde kantines en deelname aan unieke gezondheids- en sportprojecten’, zegt Jordy.