IK ZEND UIT DUS IK BESTA

Column door: Hans van Raan

IK ZEND UIT DUS IK BESTA
Ik zit in een enorme identiteit crisis.
Want deze week las ik in de Swollenaer dat ik niet besta. Sterker nog dat het programma dat ik presenteer niet bestaat. Want het is weer zover. In zijn column in de Swollenaer vindt Papje het weer eens nodig om uit te halen naar RTV Zwolle FM.

Waarschijnlijk is er dit keer geen horecagelegenheid om over te schrijven dus dan is deze omroep weer aan de beurt. Hij vraagt zich namelijk af of omroep Zwolle nog wel bestaat. Hij schrijft: ‘wel een licentie maar geen programma’s’. Even een paar terechtwijzingen aan die man die in het grijze verleden het programma Tros kamerbreed presenteerde.
Een programma dat waarschijnlijk zijn naam ontleende aan de omvang van de presentator. Ik heb in het verleden gezegd dat als deze man zaterdags op de radio was, mijn radiotoestel door zijn piepende stemgeluid automatisch op een andere zender sprong. Dat neem ik terug. Dat was niet zijn stemgeluid maar er zat gewoon een piep in mijn ontvanger die leek op zijn stemgeluid. Maar genoeg hierover.

Een paar aanmerkingen op zijn column dus. Ten eerste heeft hij het over omroep Zwolle terwijl de naam RTV Zwolle FM is. Omroep Zwolle heette het waarschijnlijk in de tijd dat hem te kennen werd gegeven dat er bij deze omroep geen prijs meer werd gesteld op zijn medewerking.
Verder schrijft hij dat RTV Focus leuke filmpjes op Youtube heeft staan. Deze heeft hij waarschijnlijk zelf nooit gezien, maar heeft dit in het een of andere horeca etablissement, waar de scribent volgens zijn columns veelvuldig aan te treffen is, van een medewerker van deze internet zender gehoord.

Of misschien is hij wel goed bevriend met de leiding van RTV Focus. Misschien zouden we een crowdfunding actie moeten starten om hem een radio te geven, want de reden dat hij niet weet of RTV Zwolle FM nog wel programma’s heeft is waarschijnlijk dat hij hier niet over beschikt.
Of hij luistert alleen via de computer naar de collega’s van Focus, over wie ik geen kwaad woord wil zeggen want er zitten daar enkele collega’s die ik zeer respecteer. Misschien kan ik op de duur daar nog wel terecht, maar ja, dan vragen ze: “heb je radio ervaring” en dan moet ik zeggen: “volgens Papje niet want er is geen programma bij RTV Zwolle FM”. Dit is duidelijk een klap in het gezicht van de medewerkers van deze omroep die zich een slag in de rondte werken om programma’s te maken.

Ik zou graag eens in mijn programma van mening wisselen met Gerrit van der Kooy alias Papje, maar dat kan niet want er is geen programma. Ik zou hem echter van het tegendeel willen overtuigen en vrij naar de Franse filosoof Descartes willen tonen ‘ik zend uit dus ik besta’
Havara