Inschrijving Kerst speel je Samen 2019 begonnen

Docentencollectief Dubbelgreep nodigt iedereen binnen en buiten Zwolle uit die een akoestisch blaas- of snaarinstrument bespeelt

ZWOLLE – In december is de 4e editie van Kerst speel je Samen, hét Zwolse kerstmeespeel- en meezingevenement deze keer in de Dominicanenkerk.

Net als bij de voorgaande edities nodigt docentencollectief Dubbelgreep iedereen binnen en buiten Zwolle uit die een akoestisch blaas- of snaarinstrument bespeelt mee te doen in het grote meespeelorkest. Men kan ook mee zingen in één van de twee koren: een jeugdkoor (vanaf 7 jaar) en een koor voor iedereen van 15 jaar en ouder. Ook dit jaar zal er weer een special guest zijn, wie dat is verklappen we niet. Of je nu al lang speelt of nog maar kort: voor ieder is er een geschikte partij.

Repetities op zondag 15 december zijn van 13.00-16.30 uur en aan het eind van de middag volgt dan het concert. Dubbelgreep vraagt dit jaar een deelnemersbijdrage van € 7,50, dubbelgreepleerlingen betalen € 6,50. Dit bedrag is inclusief meerdere keren koffie, thee, ranja.

Klarinet in de schijnwerpers

Elk jaar krijgt één instrument extra aandacht, dit jaar is dat de klarinet. Iedereen die klarinet speelt mag mee doen aan een bijzonder stuk dat gespeeld wordt door een klarinetensemble onder leiding van Karin Vrieling. Wie al lang speelt of nog maar sinds kort: voor ieder is er een geschikte partij. De enige voorwaarde is dat de deelnemer aanwezig kan zijn op de repetitie op vrijdag 13 december (18.45-20.30) in gebouw Domusica (Radewijnstraat, Zwolle). Klarinettisten ontvangen na aanmelding voor Kerst speel je Samen bericht over het klarinetensemble.

Adventmitspielkonzert te Keulen

In navolging van het ‘Adventmitspielkonzert’ dat in de Dom te Keulen plaatsvindt, organiseert Dubbelgreep sinds 2016 een vergelijkbaar evenement ook in Zwolle. Sinds 2010 komen ieder jaar in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen in de Keulse Dom om samen te musiceren.

Aanmelden

Iedereen die van muziek en kerstliedjes houdt kan meedoen: jong of oud, beginner of gevorderd. De inschrijving is inmiddels begonnen dus neem gauw een kijkje op www.dubbelgreep.nl/kerst-speel-je-samen-2019. Daar is ook het aanmeldformulier te vinden. Wie wil komen luisteren naar het concert, hoeft zich niet aan te melden. Degene die (muziek)docent is en mee wil helpen, kan een bericht sturen naar ksjs@dubbelgreep.nl