Jimi Hendrix Tribute van Hedon Productiehuis vrijdagochtend 18 september te gast op Radio 2

Foto: Anneke Klungers

ZWOLLE – Aanstaande vrijdag 18 september speelt de Jimi Hendrix Tribute band in de ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk In De Vegte op radio 2.

Op die dag is het de vijftigste sterfdag van gitaarvirtuoos Jimi Hendrix. Oorspronkelijk stond er een tour gepland langs tien zalen door heel Nederland maar in verband met de Corona maatregelen is besloten deze tour met een jaar te verplaatsen. Door het optreden bij Radio 2 kunnen deze muzikanten toch nog een ode brengen aan deze toonaangevende gitarist wiens invloeden nog altijd hoorbaar zijn in de hedendaagse muziek.

Afgeslankte samenstelling

Vanwege de maatregelen speelt de Jimi Hendrix Tribute band in een afgeslankte samenstelling met Bauke Bakker, Rick Mensink, Reindert Kragt, Merijn van Haren en Kees Lewiszon van Navarone en Ed Struijlaart twee nummers in de populaire radioshow op NPO Radio 2. Jan Willem Start Op is elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 te beluisteren op NPO Radio 2. Presentatie is in handen van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk In De Vegte. De kaartverkoop voor de Jimi Hendrix Tour 2021 is inmiddels gestart via de onderstaande zalen.

Jimi Hendrix Tour 2021 in Zwolle:

za. 18/9/2021 Hedon

De basis van de Hendrix Tribute Band bestaat onder voorbehoud uit: Bauke Bakker – drums/zang; Reindert Kragt – basgitaar; Gertjan van de Weerd – toetsen/zang; en Rick Mensink – percussie. Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door een groep fantastische gitaristen/zangers, met daarin o.a. Vedran Mircetic (De Staat); Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (o.a. Beef en Kenny B), Ed Struijlaart, Jaap Kwakman (3J’s), Ross Curry (Spo Dee O Dee), Stef Delbaere (B) (King of the World) en Henk Wesselink (Money & the Men). Ook zal per zaal als extra gast een lokale muzikant meespelen.