JobOn-Tour: wandelend stappen zetten naar een passende baan

Mensen leggen niet alleen contacten met andere werkzoekenden, ze zetten ook samen stappen om verder te komen in hun loopbaan

ZWOLLE – De zomer is voor velen de periode om nieuwe energie op te doen en plannen te maken voor de rest van het jaar. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit het ideale moment om je doelen vorm te geven.

Daarom houdt Jobon in juli en augustus 100 wandelevents in heel Nederland. Dit is de landelijke community voor werkzoekenden. De events zijn voor iedereen die op zoek is naar een passende baan. In ruim 25 steden gaan deelnemers op JobOn-Tour. Zij leggen niet alleen contacten met andere werkzoekenden, ze zetten ook samen stappen om verder te komen in hun loopbaan. 

Zwolle

In Zwolle organiseert Berry Wognum uit Meppel de events in Zwolle. “Ik kijk ernaar uit om weer persoonlijke ontmoetingen te hebben met werkzoekenden uit mijn eigen regio en hoop dat er verdere contacten worden gelegd om elkaar te helpen bij het vinden van een baan.” De eerste JobOn-Tour in zwolle vindt plaats op dinsdag 7 juli, met als locatie Het Engelse Werk. Momenteel zijn er 3 coaches die wandelingen organiseren, ben je loopbaancoach en lijkt het je ook leuk om coachend te gaan wandelen neem dan contact met mij op. JobOn heeft een 10 oefeningen gemaakt om te gebruiken tijdens het wandelen.     

Behoefte aan persoonlijk contact

Sinds de corona-crisis heeft JobOn, die voorheen het merendeel van de events en bijeenkomsten op locatie organiseerde, alles online gedaan. Op deze manier zijn vele werkzoekenden verder geholpen met een breed aanbod van online events op het gebied van onder meer solliciteren, personal branding en ondernemerschap.

“De online events zijn absoluut waardevol en daar gaan we ook mee door, maar je merkt dat mensen toch behoefte hebben aan echt persoonlijk contact, veelal in hun eigen omgeving. We zijn daarom blij dat we daar op deze manier gehoor aan kunnen geven”, aldus Petra van der Vlugt, projectmanager bij JobOn.

Stappen zetten om doelen te bereiken

Vanuit JobOn motiveren we werkzoekenden om positief te blijven en dagen we ze uit de regie te pakken en zelf actie te ondernemen om die leuke baan te krijgen. Tijdens de JobOn-tour worden er via interactieve oefeningen stappen gezet om met persoonlijke leerdoelen aan de slag te gaan. Van der Vlugt: “Al wandelend kom je op een gemakkelijke manier met anderen in gesprek en doe je sneller nieuwe ideeën op. Daarnaast krijgt iedereen op deze manier nieuwe energie om er weer vol tegenaan te gaan!”.

Ga op JobOn-Tour in Zwolle, de coaches die tot nu toe meewerken met link naar de opgave zijn:

Anne kremers “Nieuwe Energie”

https://jobon.nl/events/jobon-tour-zwolle-nieuwe-energie

https://www.bosbureau.nl/

Nienke Bonte “Zet de eerste passen naar de beste versie van jezelf”

https://jobon.nl/events/jobon-tour-zwolle-zet-de-eerste-passen-naar-de-beste-versie-van-jezelf

Sybren Bouwsma “Spiegelen met de spiegel” 

https://jobon.nl/events/jobon-tour-zwolle-spiegelen-met-de-natuur

https://www.orangeraven.org/

Kinderactiviteit vrijdag 14 Augustus

Om ook ouders de gelegenheid te bieden, en dat ze oma niet hoeven te vragen of de kinderen naar de opvang te sturen is er op vrijdag 14 augustus een kinderactiviteit. Tijdens het wandelen is er een betaalde activiteit van Frank voor het Hekke. Voor 15 euro gaan de kinderen samen met Frank de outdoor ontdek kist ontdekken. 

Opgave link voor de kinderactiviteit: https://bit.ly/2NDGKaS

Frank voor het hekker Pedagoog de outdoor ontdek kist

https://www.frankvoorthekke.nl/

Wandelingen

Juli

dinsdag 7 juli             Anne Kremers

Donderdag 9 juli        Nienke Bonte&Sybren Bouwsma

Augustus

Vrijdag 14 augustus         Nienke Bonte

Activiteit van Frank voor het Hekke simultaan aan de wandelingen voor ouders met kinderen. 

Over JobOn-Tour

In de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeenten verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. 

Meer info: www.jobon.nl/tour