Kerstpakkettenactie wordt sinds 2006 gehouden

Mensen gezocht die haken en breien voor mutsen en sjaals voor de Zwolse kerstpakkettenactie

ZWOLLE – De Kerstpakkettenactie is bedoeld om alle Zwollenaren die het nodig hebben met Kerst te laten voelen dat men aan hen denkt.

De Kerstpakkettenactie wordt sinds 2006 gehouden. Eerst door Zwollenaren uit de Koningskerk. Maar omdat de actie de afgelopen jaren sterk is gegroeid, organiseren nu ook mensen van buiten de Koningskerk mee.

In het jaar 2012 werden er 330 kerstpakketten samengesteld. Een jaar later waren dat 824 stuks. In 2014 zijn er 1.100 gemaakt. In 2015 is het aantal opgeschroefd naar 1.767 feestdozen. Weer 2 jaar later hadden zij hun ambitie bijgesteld naar 2.075 kerstpakketten. Dit jaar willen ze – net zoals vorig jaar – 2.500 pakketten samenstellen.

Echte Zwolse actie

Hoewel de Koningskerk (www.koningskerk.nl) het voortouw neemt, is het een actie voor en door Zwollenaren. Dat is de insteek van dit vrijwilligersproject. Dat iedereen mee kan doen.

De organisatie wordt daarbij ondersteund door maar liefst 800 mensen. Zij zijn vrijwilligers van binnen en buiten de Koningskerk.

Het doel is dat iedere Zwollenaar die het kan missen minimaal 1 euro bijdraagt. Zo laten zij zien dat we als stad betrokken zijn en mensen in armoe niet laten zitten.

Heel blij maakt een Zwolse handwerkactie, waarbij mensen haken en breien voor mutsen en sjaals voor de Zwolse kerstpakkettenactie (https://www.kerstzwolle.nl/

 Iedereen kan aan de actie meedoen: Stichting Travers en de gemeente Zwolle stellen gratis wol beschikbaar voor mensen die het zelf niet kunnen betalen en die toch graag aan de actie willen deelnemen. En de wol wordt “coronabestendig” gewoon thuis gebracht; zo doen we dat in Zwolle!

Ik benader iedereen met de vraag of men publiciteit wil geven aan deze handwerkactie, of zelf mee wil haken of breien. Daardoor kunnen we samen straks de 2.750 kerstpakketten van onze kerstpakkettenactie vullen met een prachtige muts of sjaal.

Wil diegene het laten weten als men (volgende week) de tekst van een artikel/persbericht, foto’s en een flyer wil ontvangen?