Landstede Hammers toont karakter

ZWOLLE – In de stand om de FIBA Europacup staan de Zwolse basketballers met slechts 4 winstpunten onderaan in hun poule.

Ook na de wedstrijd van dinsdagavond blijft dit zo want in een levendige wedstrijd werd met 87-89 van het Letse Ventspils verloren.

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van de bekende basketballer Kobe Bryant nam het team van Herman van den Belt direct het initiatief en sloot de eerste periode af met een stand van 28-26.Ook in de tweede periode bleven de Hammers aan de positieve kant van de score: 49-26.De Letten toonden echter aan dat zij de verre reis niet hadden gemaakt om in Zwolle te verliezen en gaven ook aan dat zij niet voor niets naar de volgende ronde in de Europacup gaan.

De tweede helft van de wedstrijd was daarom interessant omdat De Hammers de Letten geen kans gaven de stand ver uit te breiden. Nadat de derde periode eindigde in het voordeel van de bezoekers (69-71) nam Zwolle in de vierde periode met een voorbeeldige inzet zelfs enkele keren een geringe voorsprong.

Met nog 4 seconden te spelen bij een stand van 87-89 was er balbezit voor de thuisploeg. De laatste “”tactische truc” mislukte echter en daarmee was de nederlaag een feit.