Leer Herman Brood kennen


HBE toont een brede collectie van Herman Brood. Deze is afkomstig uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman.

ZWOLLE – De Herman Brood Experience geeft een overzicht van het leven en werken van deze legendarische zanger en schilder.
Hij overleed in 2001, maar je kunt hem nu nog leren kennen in het Herman Brood Experience. In het centrum van Zwolle stuit men tevens op genoeg plekken die bepalend zijn geweest voor de artistieke ontwikkeling van Brood.

Men kan niet alleen schilderijen van hem bewonderen, maar de bezoeker krijgt ook een gezicht op het leven van de in Zwolle geboren artiest. Dit gebeurt
middels foto’s, voorwerpen, film en geluid.

HBE toont een brede collectie van Herman Brood. Deze is afkomstig uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman. Het gaat om brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes.

Er zijn ook persoonlijke items van Brood zelf te zien. Nooit eerder vertoonde foto’s, door hem beschilderde gitaren, kledingstukken, schildersmateriaal en zelfs zijn spuitnaalden.

Naast deze continu wisselende exposities treft men ook een Herman Brood-winkel. Fans kunnen daar naast een breed assortiment merchandise ook schilderijen, zeefdrukken, muziek, documentaires en boeken van Herman Brood kunnen kopen.

Adres: Blijmarkt 21, Zwolle