Leerlingen van Het Mozaiek en De Ambelt uit Zwolle zoeken “verborgen schat”

Overal in huis slingeren afgedankte kleine apparaten rond die heel goed kunnen worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen

ZWOLLE – Het Mozaiek en De Ambelt uit Zwolle doen mee met de jaarlijkse inzamelactie voor kleine apparaten van Wecycle.

Het thema dit jaar is “schatgraven”. Overal in huis slingeren afgedankte kleine apparaten rond die men heel goed kan recyclen tot nieuwe grondstoffen. Deze berg apparaten is eigenlijk een verborgen schat en aan de kinderen de opdracht om die thuis op te zoeken en op school in te leveren. In ruil voor hun inzet is er een mooie beloning voor de school, een Wecycle-Recycle Certificaat en een donatie aan Stichting Jarige Job.

E-Waste schatkaart


De school ontvangt lesmateriaal in de vorm van een E-waste schatkaart die de kinderen op weg helpt. De inzamelactie is onderdeel van een landelijke campagne, waar ruim 190 basisscholen verspreid over heel Nederland aan deelnemen. De actie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. 

Stichting Jarige Job


Voor iedere school die meedoet aan de inzamelactie doneert Wecycle bovendien een bedrag aan Stichting Jarige Job, waarmee zij kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag bezorgen. Hulp die door de coronacrisis nu extra welkom is. Het aantal aanvragen voor verjaardagsboxen steeg de afgelopen maanden met 30% naar 6.400 boxen per maand!