Librije’s Winkel stapt op de fiets

De Librije kreeg regelmatig de vraag van gasten of zij geen wijn, kruiden, jam of dressing, zoals geserveerd worden in De Librije, konden kopen

ZWOLLE – Artikelen uit de webshop van Librije’s Winkel bezorgen zij per oktober op de fiets. Librije’s Winkel kiest hiervoor voor de groene bezorging via Fietskoeriers.nl. Duurzaam, snel en het past bij de duurzame doelen van Librije’s Winkel.

De Librije kreeg regelmatig de vraag van gasten of zij geen wijn, kruiden, jam of dressing, zoals geserveerd zijn in De Librije, konden kopen. Dit leidde tot de opening van Librije’s Winkel in 2005. Enige tijd later volgde de webwinkel. Naast Librije’s Winkel in Zwolle en deze webwinkel zijn verscheidene producten op diverse verkooppunten door heel Nederland verkrijgbaar.

Om alle producten snel en op een duurzame manier bij de gast te bezorgen, heeft de winkel gekozen voor bezorging op de fiets. Producten op werkdagen voor 16.00 uur besteld, bezorgt het platform Fietskoeriers.nl de volgende werkdag tussen 18.00 en 22.00 uur.

Samenwerking

“Een fitte fietskoerier die ons pakket bezorgt draagt bij aan de totale merkbeleving van de gast”, aldus Matthias Nieuwland van Librije’s Winkel. “Door deze samenwerking kunnen we zorgen voor snelle en duurzame levering via het Fietskoeriers.nl-netwerk, iets wat wij erg belangrijk vinden.” Ook Nick Vreeswijk, operationeel directeur van Cycloon, is erg te spreken over de samenwerking: “Het is supergaaf dat de webwinkel van dit mooie restaurant kiest voor onze snelle en fitte fietskoeriers! Ik ben er trots op dat wij de pakketten voor Librije’s Winkel landelijk mogen gaan leveren.”

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij Librije’s Winkel en brengt het naar de ‘hub’, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar sorteren zij het. Vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de gast. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de hub met een groengasauto naar het sorteercentrum in Amersfoort. Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier die het bij de gast bezorgt.

Binnen het Fietskoeriers.nl-platform werken lokale fietskoerierbedrijven in verschillende steden samen. Daardoor is er landelijke dekking. De pakketten bezorgen zij in meer dan 30 steden op de fiets en daarbuiten geeft men ze mee aan een duurzame autokoerierpartner. Hun bestelbusjes zitten dan voller en de uitstoot wordt hiermee beperkt.

Over Fietskoeriers.nl

Fietskoeriers.nl is een platform van Cycloon, dé bezorgexpert van Nederland. Het is Cycloons missie om de bezorgmarkt in beweging te brengen, zodat deze groener en socialer wordt. Vanuit die missie nam Cycloon in 2016 het initiatief tot Fietskoeriers.nl en zocht de samenwerking op met inmiddels 19 professionele fietskoeriersbedrijven in ruim 30 steden. Zo werd de landelijk dekkende pakketdienst met zo’n 600 fietskoeriers een feit.