Luminis en Viaa houden opnieuw Devoxx4kids

Leren programmeren lijkt complex doordat er veel verschillende programmeertalen bestaan

ZWOLLE – Komende maand krijgen kinderen van 10-14 jaar opnieuw de kans om aan verschillende soorten programmeersessies deel te nemen tijdens het programmeer/robotica evenement Devoxx4kids. Tijdens deze uitvoering van Devoxx4Kids volgen kinderen interactieve workshops.

Leren programmeren lijkt complex doordat er veel verschillende programmeertalen bestaan. Daarom laten de workshops kinderen spelenderwijs leren wat er mogelijk is met computers.

Leren programmeren

Softwareontwikkelaar Luminis en Hogeschool Viaa houden opnieuw het Devoxx4kids-event in Zwolle. Op zaterdag 9 november zijn kinderen uit de regio opnieuw welkom om te leren programmeren tijdens een Devoxx4Kids-event. Workshopleiders van Luminis Pabo-studenten van de Hogeschool Viaa begeleiden hen.

Robots van lego

Het leermateriaal dat zij gebruiken is ontwikkeld door medewerkers van organisator én softwareontwikkelaar Luminis en gebaseerd op werkvormen, oefeningen en lessen uit de praktijk van de Devoxx4kids-beweging. Ze gaan dit keer aan de slag met robots van lego, bouwen explosies in Minecraft, maken een eigen game en volgen een workshop scratch.

Mooie ervaring

Deze editie van Devoxx4Kids wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Viaa. Directeur van de Pabo, Wilfred de Vries vindt het een waardevol evenement: “Als pabo-opleiding van Viaa ondersteunen we opnieuw graag dit event zodat kinderen met techniek, IT en innovatie in aanraking komen. Tegelijkertijd is het ook voor onze pabo-studenten die meehelpen tijdens de dag een mooie ervaring om te zien wat kinderen van deze leeftijd allemaal al hiermee doen en wat zij na een dag met deze materie bezig te zijn geweest kunnen”.

Zwolse editie

Devoxx4Kids is al een aantal keer gehouden in het westen en midden van Nederland. Het initiatief wordt ook in Zwolle georganiseerd, en wel bij Hogeschool Viaa. De Hogeschool ligt op een centrale plek in de stad en is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Devoxx4kids is een wereldwijde beweging die zich tot doel stelt om kinderen te leren programmeren. Eerder organiseerde Luminis succesvolle edities van Devoxx4kids in Apeldoorn en Enschede.

Bekijk hier een filmpje van een vorige editie: https://www.youtube.com/watch?v=0CjCP4N5q50

Aanmelden

Voor dit evenement kan men zich aanmelden via de volgende link. Let op: er is beperkt plek beschikbaar. Vol=vol dus wacht niet te lang met aanmelden. https://www.luminis.eu/nl/inschrijfformulier-devoxx4kids/