Met wijkfestival viert Holtenbroek haar 60-jarig bestaan

Op zondag 22 september zal de geboorte van de wijk Holtenbroek 60 jaar geleden gevierd worden d.m.v. het Wijkfestival

ZWOLLE – 60 Jaar geleden ging de bouw van de Zwolse wijk Holtenbroek van start. Op zondag 22 september zal men de geboorte van de wijk 60 jaar geleden vieren d.m.v. het Wijkfestival.

Het Wijkfestival zal een feest zijn, gehouden en georganiseerd door Holtenbroekers zelf, voor iedereen! Naast de viering van het 60 jaar bestaan toont de wijk dat samen wonen en samen leven in een multiculturele wijk met veel diversiteit prima kan.

Spectaculair programma

Bezoek en deelname aan activiteiten tijdens het Wijkfestival is gratis. Het programma is veelzijdig en voor iedereen is er wat te doen en te beleven. Er zijn verschillende pleinen ingericht. Op het muziekplein zijn optredens van o.a. een Antilliaanse brassband, DJ’s, Mazaya (band met muzikanten uit Syrië), Palestijnse dans en een optreden van Henk en Mick. De kinderen kunnen zich vermaken op het kinderplein. Op dit plein zijn workshops, een ballonnenclown, politievoertuigen te bezichtigen, de speeltuinvereniging opent haar deuren en men kan zelfs op een echte kameel rijden. Voor jongeren is er een pannakooi, sport/spel activiteiten en een indoor lasergame. Vanaf de Twistvliettoren kunnen de bezoekers tokkelen en op Wijkboerderij De Klooienberg is het Klooifeest. In het park is een braderie, salsa, is er een foto expositie en draait de film “De Kleurrijken” over het leven in Holtenbroek. Vanuit diverse culturele gemeenschappen maakt men hapjes.

Proef en beleef

Het beleven van verschillende culturen in vriendschap samen met klank, eten en aansprekende activiteiten.

Het Wijkfestival; zondag 22 september van 14.00 tot 19.00 uur in Holtenbroek. Dit is in het park tussen de Mozartlaan en het Zwarte Water (West as achter het wijkcentrum Holtenbroek).