NDT 2 presenteert Sierra Oscar Foxtrot Tango

Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt de jonge dansers van NDT 2 uit met een verrassende mix van vier contrasterende choreografieën

ZWOLLE – Van 1 november t/m 20 december toert het Nederlands Dans Theater 2 door het land met Sierra Oscar Foxtrot Tango.

Het programma bestaat uit vier werken: Wir sagen uns Dunkles van Marco Goecke, Sara van Sharon Eyal & Gai Behar, een nieuwe versie van Fugue Table van Yoann Bourgeois en een wereldpremière van Medhi Walerski.

Tickets zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater.

Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt de jonge dansers van NDT 2 uit met een verrassende mix van vier contrasterende choreografieën. Van associate choreographer Marco Goecke wordt zijn wereldwijd bejubelde Wir sagen uns Dunkles opgevoerd. Medhi Walerski creëert een nieuw werk voor het programma. Hij danste zelf meer dan tien jaar bij NDT voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen. De Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont voor het eerst werk bij NDT en maakt voor Sierra Oscar Foxtrot Tango een nieuwe bewerking van zijn Fugue Table (2010). Dit is een stuk dat onmerkbaar navigeert tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.

Sharon Eyal en Gai Behar werken met de dansers aan een vernieuwde versie van hun mysterieuze Sara. Zij creëerden dat in 2013 speciaal voor NDT 2. De choreografie op muziek van Ori Lichtik centreert zich rondom herinneringen, dromen, emoties, inspiratie, eenzaamheid, en verdriet. In dit multidisciplinaire stuk staan beweging, geluid en verlichting op gelijke hoogte. Het rekt de grenzen van traditionele hedendaagse dans op.

In Zwolle op dinsdag 10 december, theater De Spiegel.