Nederlands Bakkerijmuseum koopt monumentaal pand

HATTEM – Dat het Nederlands Bakkerijmuseum het bakkersverleden een goede toekomst wil geven is vandaag in stenen vastgelegd. Met de aankoop van het naast het museum gelegen monumentale pand, plaatselijk bekent onder de naam ‘het Daendelshuis’, gaat voor het museum een droom in vervulling.

Eén van de mooiste monumenten van de stad, met een eigen voorplein en besloten tuin zal straks het vlaggenschip worden van het Bakkerijmuseum. Samen met de vier andere panden, naast en tegenover elkaar gelegen aan de Kerkhofstraat, is een openluchtmuseum ontstaan waar de geschiedenis van brood en banket vertelt wordt.

Met jaarlijks toenemende bezoekersaantallen, de behoefte aan depotruimte en het onderbrengen van een voor Nederlandse begrippen unieke bakkersbibliotheek, bestaande uit meer dan twintigduizend items, werd uitbreiden onvermijdelijk.

Dat het naast het museum gelegen pand beschikbaar kwam en dat dit pand recentelijk met veel zorg en aandacht is gerestaureerd wordt door het museum gezien als een unieke samenloop van omstandigheden. Het Daendelshuis biedt het museum ook de mogelijkheid een restaurant te openen met een lunchkaart vol producten uit de eigen bakkerij. Dit alles om de bezoeker die speciaal voor het Nederlands Bakkerijmuseum naar Hattem komt nog meer van dienst te zijn.