Nieuwe leider Theatergroep De Jonge Honden

Brigitte De Goeij is binnenkort de nieuwe zakelijk leider van Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle

ZWOLLE – Brigitte De Goeij is binnenkort de nieuwe zakelijk leider van Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle. Zij volgt Corinne van Lelieveld op. Deze gaat aan de slag als directeur van het Cultuurhuis in Hellevoetsluis. Samen met artistiek leider Jolmer Versteeg zal Brigitte De Goeij de organisatie gaan leiden.

De Goeij is al lang actief in de culturele sector en bekleedde in haar loopbaan diverse functies. Daaronder waren die van programmeur, adviseur en zakelijk directeur bij het Groningse gezelschap Galili Dance/Noord Nederlandse Dans. Zij werkt als secretaris bij de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en voorheen bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Utrecht. Momenteel maakt Brigitte De Goeij deel uit van verschillende commissies. Dit doet zij onder andere bij de provincie Brabant en Fonds Podiumkunsten en jury’s, waaronder die van de VSCD Dansprijzen.

Theatergroep De Jonge Honden maakt sinds 2006 theatervoorstellingen in de buitenlucht. Het gezelschap brengt door middel van (locatie)theater het publiek in aanraking met de verhalen die liggen verscholen in een landschap of een locatie. In september 2017 heeft Theatergroep De Jonge Honden met veel succes de voorstelling Operatie IJssellinie bij landgoed De Haere in Olst opgevoerd en afge-lopen zomer produceerde het gezelschap de openluchtvoorstelling VERZAND in Gerrits Tuin in Zwolle. Dit jaar gaat Theatergroep De Jonge Honden Oorlogswinter, naar het boek van Jan Terlouw, opvoeren in de theaters in Overijssel. Het Perrontheater, een voormalig NS-gebouw aan de Wester-laan in Zwolle, is sinds 2014 de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden.

Brigitte de Goeij begint op 1 oktober.