Ondanks Coronacrisis gaat ZomerOndernemer door!

Training, workshops en rondleidingen ZomerOndernemer begint op 6 juli 2020 in Zwolle met een driedaagse training

ZWOLLE – Met name jongeren blijken het in deze coronatijd moeilijk te hebben, toch zijn er volop kansen voor deze groep.

Ook deze zomer zal het project ZomerOndernemer weer van start gaan in de regio Zwolle (IJsseldelta). Jongeren tussen de 15 en 23 jaar kunnen gratis deelnemen aan dit ondernemersproject en zo ervaren hoe het is om te ondernemen door, gedurende de zomervakantie, een eigen bedrijf te starten en te runnen. Gewoon om te proberen en te kijken of het ondernemerschap iets voor ze is. Uiteraard zijn ze volledig ‘corona proof’ doordat ze werken volgens de RIVM richtlijnen.

Begin

Training, workshops en rondleidingen ZomerOndernemer begint op 6 juli 2020 in Zwolle met een driedaagse training.

In de weken die volgen zijn de deelnemers tijdens terugkomdagen te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de jongeren aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit na zes weken af met een feestelijke ondernemersmarkt.

Bedrijfsidee en motivatie Een goed bedrijfsidee en een flinke dosis motivatie vormen de belangrijkste voorwaarden voor deelname. De jongeren zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is tijdens deelname aan ZomerOndernemer niet verplicht.

Aanmelden

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer kosteloos. Er is ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In regio Zwolle (IJsseldelta) is plek voor maximaal 25 deelnemers (vol = vol)!

Landelijk actief

ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur en bestaat al sinds 2010.. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Aanstaande vrijdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur in het programma BijZoZwols van Giuseppe Schönberger op rtvzwolle.n; 105.00 FM en op de website.