Open dag Spiekertje

Dierenweide in Zwolle-Zuid houdt open dag

ZWOLLE – Dierenweide ‘t Spiekertje aan de Staatssecretarislaan in park Ittersumerbroek in Zwolle-Zuid houdt weer haar jaarlijkse open dag. Alle buurtbewoners, vrienden, familie en dierenliefhebbers zijn van harte welkom om dit mee te komen vieren.

Aaien en knuffelen

Tijdens de open dag kan er weer heerlijk geaaid worden in de knuffelhoek met geitjes, kippen, kuikens, konijnen en cavia’s. Ook vertellen vrijwilligers over hun werk bij de dierenweide. Verder is er een springkussen en een loterij. Daarbij zijn er aantrekkelijke prijzen beschikbaar gesteld door een groot aantal ondernemers in en rond het winkelcentrum Zwolle-Zuid. Voor de inwendige mens zijn er diverse versnaperingen. Er worden tevens haak- en breiwerkproducten verkocht zoals stola’s, mutsen en sjaals waarvan de opbrengst volledig naar de dierenweide gaat.

Kinderen

Voor de kinderen zijn er kleurplaten om mooi in te kleuren, kunnen zij cupcakes versieren en ook de imker vertelt over zijn werk. De hele middag is er gezellige muziek, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er zo’n tien kano’s en subs op het meertje bij de weide. Aan de hand van een strippenkaart kunnen kinderen voor vijf euro vijf verschillende activiteiten doen. Ook kunnen kinderen ponyrijden en voetballen mbv voetbalgoals. Hondenuitlaatsrvice Brutus toont weer een aantal mooie dieren tijdens de dierenparade.

Info

De open dag is op zaterdag 21 september tussen 13.30 en 16.30 uur op het weiland aan het Van Schaikpad, tegenover de Staatssecretarislaan. Wie zelf ook graag de handen uit de mouwen wil steken en het leuk vindt om met dieren om te gaan mag zaterdag tussen 09.00 en 10.15 uur naar de dierenweide komen om mee te helpen met klussen en schoonmaken samen met de vrijwilligers.

De opbrengst van deze dag gaat naar de aanleg van een vaste waterleiding. Degene die de dierenweide structureel wil steunen, kan dat doen door zich aan te melden als donateur en voor een vast bedrag in de maand de weide of een specifiek dier steunen.

Meer informatie: via de Facebookpagina van de dierenweide.