Openbaar Belang laat bewoners nieuwe kopgevel kiezen

Lassuslaan kiest afbeelding Lassus

ZWOLLE – Vorige week mochten de 105 bewoners van de flat aan de Lasssuslaan stemmen op 3 onderwerpen voor een nieuwe kopgevel. Met een overgrote meerderheid is gekozen voor de gevel waarop de componist Lassus is afgebeeld. Een opvallend mooi ontwerp van Sacon architecten uit Zwolle.

Nodig

De gevels van de flat aan de Lassuslaan zijn aan vervanging toe. Deze aanpassingen heeft Openbaar Belang aangegrepen om ook de uitstraling van de flat aan te pakken. En wie kan beter bepalen hoe de flat eruit moet komen te zien dan de bewoners zelf?! Daarom heeft er vorige week een stemming plaatsgevonden.

Van de 104 bewoners heeft bijna 50% een stem uitgebracht. Daarvan is ruim 60% naar het ontwerp gegaan waarop Lassus is afgebeeld. Eén van de bewoners heeft onderzoek gedaan naar deze persoon. Daaruit blijkt dat Orlando di Lasso leefde van 1532 tot 14 juni 1594. Hij was één van de meest productieve componisten aller tijden.

Augustus

Hemink Groep voert de werkzaamheden uit en zij starten in augustus. Voor het eind van het jaar moet op beide kopgevels het nieuwe ontwerp te zien zijn.