Ouderenvriendelijke sportvereniging


OldStars Bootcamp is een welkome aanvulling op het reeds bestaande aanbod van OldStars waardoor ouderen tussen 55 en 100 jaar oud sportief en sociaal actief blijven.

ZWOLLE – Zwolle staat binnenkort in het teken van OldStars Bootcamp. Dit gaat over levenskracht voor ouderen. De dag wordt gehouden bij PEC Zwolle door het Nationaal Ouderenfonds en zorgconcern Espria. Er zijn al 100 deelnemers. Ook oud-internationals zijn van de partij zoals Sjaak Swart, Kees Kist, Henk Warnas, Berry van Aerle, Harry Lubse en Bennie Wijnstekers.


OldStars Bootcamp is geschikt voor ouderen die de spelvormen van OldStars aantrekkelijk vinden maar daar niet direct en of niet aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld omdat ze niet fit genoeg zijn. Toch komen zij graag in beweging. Daarom is er nu dus OldStars Bootcamp, een boegbeeld voor de ouderenvriendelijke sportvereniging,. Laagdrempelige bewegingsvormen staan daarin centraal staan.

OldStars Bootcamp is tevens een welkome aanvulling op het reeds bestaande aanbod van OldStars. Ouderen tussen 55 en 100 jaar oud kunnen daardoor sportief en sociaal actief blijven. Tijdens het Bootcamp geeft beweegstrateeg René Wormhoudt informatie aan de leden van Espria. Het gaat erover hoe men verantwoord beweegt op latere leeftijd. Hij demonstreert oefeningen die een bijdrage leveren aan het versterken van kracht, lenigheid en coördinatie. Denk hierbij aan eenvoudige balspellen om de doelgroep op het voetbalveld te laten bewegen.


Daarnaast zijn er lezingen en paneldiscussies en professionals aanwezig zoals buurtsportcoaches, welzijnscoaches en specialisten uit de eerste lijnszorg. Maar er is zoals bij elk OldStars evenement ook ruime aandacht voor samenwerken en ontmoeten. Want sociaal actief blijven op ouderen leeftijd is minstens zo belangrijk als blijven bewegen.

Met OldStars de regio in

In april 2018 hebben Espria en het Ouderenfonds een overeenkomst gesloten met PEC Zwolle. Daarin is afgesproken dat zij in een jaar tijd gezamenlijk 8 tot 10 voetbalverenigingen uit de regio Zwolle overtuigen om OldStars walking football aan te bieden. De uitvoering van de overeenkomst ligt bij Zwolle, de coördinatie bij het Nationaal Ouderenfonds.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners programma’s waar zij ingrijpen om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Dit rolt zij landelijk uit. Hiermee zorgen deze organisaties er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook sociaal actief blijven. Met de uitbreiding van het aanbod van OldStars en de samenwerking met Menzis zetten de organisaties een nieuwe stap in de landelijke ontwikkeling van een honderd procent ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezondheid, fitheid en socialisatie als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder de ruim één miljoen ouderen in Nederland centraal.

DONDERDAG 25 APRIL OLDSTARS BOOTCAMP ZWOLLE van 10:00 tot circa 15:00 uur bij PEC Zwolle, Stadionplein 1 in Zwolle.