Overijssel, investeer je uit de crisis!


Bron/foto: #D66
OVERIJSSEL- Politiek Overijssel behandelt vandaag de begroting voor komend jaar.

De provincie staat er financieel uitstekend voor, vanaf 2022 neemt het structurele saldo zelfs nog verder toe. Uit alle cijfers blijkt dat de provincie nog genoeg middelen heeft. Dat terwijl de Overijsselse economie vermoedelijk nog even bezig zal blijven om de huidige crisis te boven te komen.

Aanleiding voor D66 Statenlid Renilde Huizenga om via een motie te pleiten voor een forse extra investering van € 110 miljoen.
Economisch sterker, groener, duurzamer en gezonder uit de crisis komen is daarbij het doel. Volgens Huizenga moeten we er rekening mee houden dat de economische gevolgen van de coronacrisis nog even aanhouden.
Huizenga wil inwoners daar ook bij betrekken. Haar opdracht aan Gedeputeerde Staten is om met een voorstel te komen en daarbij een instrument te bedenken zodat (groepen) inwoners met plannen kunnen komen.

De provincie moet deze gaan toetsen en daarna geld uitkeren. De D66 politica kiest er bewust voor om voor de exacte invulling ruimte te laten aan Gedeputeerde Staten, maar vraagt om een duidelijke lijn in de uitwerking.