Praten over leven en dood Verdiepingsdag in Zwolle

Roland Gerritsen: “Nadenken en praten over de dood is onderdeel van levenskunst.”

ZWOLLE – Wat betekent een goed leven? Hoe kijk je naar de dood? En hoe kan je het gesprek daarover aangaan met een ander? Tijdens de verdiepingsdag ‘Goed leven, goede dood’ op 1 maart in Zwolle gaan deelnemers op zoek naar hun omgang met de dood.

Het is een initiatief van het Humanistisch Verbond. Lifecoach en reflectiebegeleider Roland Gerritsen is de begeleider: “Nadenken en praten over de dood is onderdeel van levenskunst.”

Tijdens de verdiepingsdag onderzoeken deelnemers de gevoelens die de dood ongemakkelijk maken. Ook oefenen zij hoe men het gesprek over de dood aan kan gaan met een ander. Gespreksleider Roland Gerritsen spreekt in zijn werk vaak met mensen over zingevingsvragen. “Door een onderzoekende houding ontdek je wat je wilt, en juist níet wilt. Inzichten van hedendaagse filosofen als Joep Dohmen, Christa Anbeek en René Gude helpen je daarbij, maar de belangrijkste bron van wijsheid ben je zelf.”

Praktisch

De verdiepingsdag wordt gegeven op 1 maart, van 10:00 – 16:00, in de Groote Sociëteit, Koestraat 8, Zwolle. Voor studenten en mensen met een laag inkomen geldt een speciaal tarief.

Programma en aanmelden: humanistischverbond.nl/verdiepingsdag-zwolle