Rodenburg Makelaars: Coronacrisis versnelt woningverkopen

Ook in Zwolle (20 dagen) vonden woningverkopers in recordsnelheid een koper

ZWOLLE – Niet eerder moesten woningkopers zo snel beslissen. Door de coronacrisis zijn woningen in zowel Apeldoorn, Deventer als Zwolle in recordsnelheid verkocht.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Rodenburg Makelaars (partner in Dynamis).

Verkooptijd in Apeldoorn bijna twee weken korter


De woningen die de afgelopen maanden in Apeldoorn zijn verkocht, stonden gemiddeld slechts 24 dagen te koop. Dit is maar liefst 12 dagen korter dan de recordverkooptijd van een halfjaar geleden. Hieruit blijkt dat kopers en verkopers minder tijd nemen voor de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden. Ook in Zwolle (20 dagen) en Deventer (23 dagen) vonden woningverkopers in recordsnelheid een koper.
 

Korte verkooptijd gevolg van de coronacrisis


De snelle verkopen zijn een gevolg van het toenemende aantal woningeigenaren dat hun huis te koop zet en de zoekers die direct hun kans grijpen. Zowel kopers als verkopers voelen steeds meer de urgentie om de transactie plaats te laten vinden, gedreven door zowel de economische onzekerheid van de coronacrisis als de aanhoudende krapte.