Rol van kerk in samenleving

Kan de kerk dienstbaar zijn aan een land?

ZWOLLE – Allerlei vragen staan centraal tijdens het internationale symposium Resident Aliens in Hogeschool Viaa. Wat kan een mens doen om zijn of haar land te dienen? Wat kan de kerk doen? Moet de kerk hierin wel actief zijn of is dat haar taak niet?

Vanuit verschillende invalshoeken zullen onder andere prof. Ad de Bruijne, ds. Moses Alagba en hoogleraar en theoloog Stefan Paas ingaan op vragen over de rol van de kerk in de samenleving. Bij de conferentie zijn deelnemers uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika aanwezig. Daardoor komen allerlei contexten aan bod. Deze deelnemers verzorgen tijdens het symposium ook een workshop.

Internationale conferentie

Het symposium ‘Resident Aliens’ is het afsluitende onderdeel van de internationale conferentie die wordt georganiseerd door Verre Naasten, TU Kampen en Hogeschool Viaa. Ongeveer dertig buitenlandse predikanten, evangelisten en kerkleiders uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn van 8 mei tot en met 22 mei in Zwolle. De vraag over de rol van de kerk in de samenleving staat centraal tijdens deze conferentie. De deelnemers volgen een intensief programma van colleges, workshops en excursies.

Meer informatie en aanmelden

Het symposium wordt gehouden op 22 mei van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur in het gebouw van Hogeschool Viaa in Zwolle. Na het symposium is er een receptie als afsluiting van de conferentie. De kosten voor deelname aan het symposium zijn € 50,-. Aanmelden kan via de website www.viaa.nl/residentaliens.