Ruimte voor kunst?

Is er in Zwolle genoeg ruimte voor kunst en cultuur?

ZWOLLE – Binnenkort houdt D66 Zwolle een Dcafé binnen het thema cultuur. Dat doen ze omdat de geluiden over te weinig (betaalbare) accommodatie in Zwolle toenemen.

In het Dcafé discussieren zij daarom over de voorzieningen die nodig zijn voor een levendig kunst- en cultuurklimaat, met als vraag: is er in Zwolle genoeg ruimte voor kunst en cultuur?

D66 trapt de avond af door enkele mensen uit de kunst- en cultuurpraktijk aan het woord te laten over hun ervaringen, wensen en recente ontwikkelingen. Daarna spreken zij er in cafésfeer verder over en kan iedereen meedoen. Dus…wie zijn of haar mening wil laten horen over het niveau van voorzieningen voor de creatieve sector is van harte welkom!

Achtergrond: accommodatiebeleid gemeente Zwolle

In 2017 werd het onderzoek ‘behoefteverkenning creatieve industrie Zwolle’ uitgebracht. Daarin was de conclusie al dat huisvesting en faciliteiten sterker onderdeel van beleid moeten worden. De wethouder cultuur komt als het goed is dit najaar met een nota accommodatie voor de creatieve sector. De inzichten van dit Dcafé worden door D66 benut in het debat dat daarover gevoerd gaat worden.

Datum: dinsdag 29 oktober

Locatie: R10, Rieteweg 10 Zwolle

Tijdstip: 19.30 / 20.00 – 22.00

D-café Cultuur

D66 organiseert (on)regelmatig een Dcafé, rond thema’s die belangrijk zijn voor Zwolle. In een cafésfeer komen betrokkenen en/of deskundigen aan het woord en is er voor iedereen gelegenheid om mee te praten. Het doel is om Zwollenaren in contact te brengen en te betrekken bij belangrijke zaken die in hun stad spelen.