SamenZwolle brengt ‘coronaproof’ activiteiten in kaart

Op SamenZwolle mogen alleen activiteiten geplaatst worden die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM

ZWOLLE – De maatregelen vanwege de coronacrisis hebben ervoor gezorgd dat bijna alle activiteiten in Zwolle helaas tijdelijk stil kwamen te liggen.

Nu men het beleid langzaam versoepelt, is het mogelijk om weer voorzichtig bijeenkomsten te organiseren. Op de activiteitenpagina van SamenZwolle kun je als Zwollenaar makkelijk zien wat er allemaal te doen is in de stad.

Activiteitenplatform

SamenZwolle is hét platform voor activiteiten met een sociaal, sportief, educatief of creatief karakter, voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een knutselmiddag voor kinderen, een wijkbingo, beweegactiviteit voor ouderen of een tweedehands kledingmarkt. Het overzicht is te zien op: www.samenzwolle.nl/activiteiten, op deze pagina kan men als organisator ook eenvoudig zelf een activiteit plaatsen. Via de social media en doelgroepgerichte mailingen van SamenZwolle kan men de activiteit in overleg nog beter onder de aandacht brengen.

Coronaproof

Uiteraard moet iedereen nog steeds samen alles op alles zetten om het coronavirus niet verder te verspreiden. Daarom mag men op SamenZwolle alleen activiteiten plaatsen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat de deelnemers voldoende afstand van elkaar kunnen houden, het maximaal aantal bezoekers niet overschrijden en dat men bij verkoudheidssymptomen of andere (milde) klachten niet deelneemt. Ook is er een nieuwe categorie voor ‘Online’ activiteiten toegevoegd.

SamenOuderen

Voor oudere inwoners is het soms nog lastig om een website te bezoeken. Daarom hebben we speciaal voor deze doelgroep een flyer gemaakt met coronaproof activiteiten en initiatieven voor ouderen in Zwolle.

Wie deze informatie wil ontvangen, kan contact opnemen met ons op via 038 – 750 83 87. In Zwolle regelen we het samen!