Speeddaten voor alleenstaande senioren

Senioren kunnen elkaar ontmoeten bij Dating Oost in Urbana

ZWOLLE – DatingOost houdt een speeddate voor senioren (±60-75 jaar) bij Urbana. “Een speeddate is niet zo gebruikelijk in deze leeftijdsgroep”, zegt Getty Schepers, eigenaresse van relatiebemiddelingsbureau DatingOost. “En al helemaal niet in Oost-Nederland.”

“Toch is het een hele fijne en makkelijke manier om in contact te komen met meerdere alleenstaanden op één middag. Met als doel misschien een leuke vriendschap of zelfs weer een relatie voor de toekomst. Maar dat maken de mensen natuurlijk zelf uit hoe ze een relatie gaan invullen.”

Acht minuten

Tijdens een speeddate krijgt men de kans om in een gesprek van ±8 minuten met meerdere singles op één middag te kijken of er een wederzijdse klik is. Na iedere kennismaking schuift men door naar een volgend tafeltje. DatingOost begeleidt de gehele speeddate. Naderhand bekijken zij of er bij beide singles een ‘ja’ is, een match, en kan men telefoonnummers uitwisselen.

Laagdrempelig

“Er is veel eenzaamheid onder senioren en in de zomer voelt het door vakantieafwezigheid van kinderen en buren soms nog heviger. Een speeddate is laagdrempelig en eenvoudig. Iedereen kan daar praten, maar gelukkig ook veel lachen. Dit wordt gewaardeerd na afloop.”

Schepers koos voor Urbana vanwege de perfecte ligging. “De deelnemers komen ook vaak vanuit  omliggende dorpen. Er is genoeg gratis parkeergelegenheid rondom het gebouw en men kan naderhand eventueel gezamenlijk nog een hapje eten.”  
Deelname 35 euro, inclusief koffie bij aanvang en in de pauze een hapje en drankje. “Het gaat om de klik, maar óók om die vonk. Of je nu 35 bent of 70, niemand wil alleen zijn”, weet de relatiebemiddelaar. 


Speeddate vrijdagmiddag 19 juli 2019 Urbana, Wipstrikkerallee 213. Voor aanmelden of meer informatie kan men contact opnemen met www.DatingOost.nl of via tel.nr. 0546-492899. 
Er is een persoonlijk welkom bij de entree.