Speel mee met het HanzeOrkest Zwolle

Het hanzeOrkest Zwolle

ZWOLLE – Op woensdagavond 4 september begint het nieuwe artistieke jaar voor het HanzeOrkest Zwolle.

Het semiprofessionele Zwolse symfonieorkest start hun eerste repetitie met een gloednieuw programma: de orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns en het dubbelconcert voor twee piano’s van Francis Poulenc. Voor dit project, bestaande uit wekelijkse repetities op de woensdagavond, enkele repetitiedagen en twee concerten op 17 en 29 november, is nog plaats voor instrumentalisten. Het orkest heeft met name behoefte aan extra violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten.

Het HanzeOrkest is een semiprofessioneel symfonieorkest bestaande uit circa 40 vaste leden, onder leiding van dirigent Frank Adams. In de projectperiodes repeteert het orkest elke woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Gymnasium Celeanum aan Zoom 37 te Zwolle. Op de lessenaar staan voornamelijk klassieke werken. Zo bracht het orkest al symfonieën van Beethoven, Brahms, Tjaikovksy, Prokofiev en in het voorjaar van 2019 de vierde symfonie van Mahler in de grote zaal van theater De Spiegel.

Belangstellenden zijn van harte welkom een keer met het orkest mee te spelen. Aanmelden kan via info@hanzeorkest.nl. Voor meer informatie: www.hanzeorkest.nl.