Theologisch eetcafé: een nieuw christendom

Op 4 maart spreekt dominee Marijn Rohaan over ‘een nieuw christendom’ in ‘t Vliegende Paard

ZWOLLE – Zwolse theologen spreken zich op zes woensdagavonden uit over een actueel thema in Het Vliegende Paard, Voorstraat 17-19 in Zwolle. Iedereen is welkom vanaf 17.30 uur en kan mee eten in dit theologisch eetcafé.

Op 4 maart spreekt dominee Marijn Rohaan over ‘een nieuw christendom’. De kosten zijn € 7,50 p.p. per avond, inclusief maaltijd. Opgave bij an.vandermeulen@planet.nl, uiterlijk 1 maart. De maaltijd is vegetarisch.

Het theologisch eetcafé begint om 17.30 uur met inloop en een drankje. Om 18.00 uur zet een voorganger het thema kort en prikkelend neer, gevolgd door twintig minuten discussie aan de hand van twee vragen. Om 18.30 uur begint de maaltijd en wordt het gesprek aan tafel voortgezet en om 19.30 uur wordt de avond afgesloten.

Een nieuw christendom

Verschillende theologen, onder wie Brian D. McLaren en Alain Verheij,  gaan op zoek naar  nieuwe manieren van geloven. Ze schetsen lijnen van wat sommigen een ‘nieuw christendom’ noemen.  Over dit nieuwe christendom, haar nut en noodzaak, gaan we met elkaar in gesprek. Deel jij de zoektocht, of wil jij het houden bij het oude? Wat zou jij willen meenemen uit de traditie, en wat laat je achter je?