Tv debuut Koorbazen in zangwedstrijd ‘We want more’

Foto; Erik Franssen

ZWOLLE – Koorbazen, het 55 koppige mannenkoor uit Zwolle, laat zich horen én zien in het gloednieuwe tv-programma ‘We Want More’. Dat is vanaf vrijdag 12 juni wekelijks te zien op SBS6.

Hiermee strijdt Koorbazen om de hoofdprijs van €100.000.

Maar bovenal vertellen zij het verhaal van Koorbazen; een eindeloos experiment in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samen komen.

Avontuur

Ze staan aan de vooravond van een groots avontuur. Lange tijd mochten de bazen, waarvan de jongste 18 en de oudste bijna 80, niets zeggen over deelname. Maar eindelijk mag het gezegd: Koorbazen is op 12 juni te zien in het tv-programma We Want More.

Opgemerkt

Eind 2019 werden de 55 zwarte lijsters opgemerkt door het team van John de Mol die voor dit nieuwe format op zoek was naar artiesten. Koorbazen viel hen op vanwege het muzikale genre en de krachtige tevens persoonlijke performance. Het repertoire, favoriete nummers van de bazen, loopt uiteen van klassiek tot rock gecombineerd met hiphop, spoken word en beatbox.

Of Koorbazen daadwerkelijk de hoofdprijs van €100.000 euro zal winnen, is nog niet bekend omdat de opnames, uitgevoerd volgens richtlijnen van het RIVM, nog in volle gang zijn.

Bestemming

Een bestemming voor het mogelijke prijzengeld hebben de bazen al wel: de ontwikkeling en uitvoering van hun eigen muziektheatervoorstelling Pelgrim in het voorjaar van 2021.

We Want More is een zangwedstrijd waaraan uiteenlopende acts deelnemen: jong, oud, solisten, bands en koren. De vijfkoppige jury bestaande uit Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis, André Hazes en Henk Poort beoordelen de optredens en mogen van begin tot de laatste noot hun stem geven, maar ook weer intrekken. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Johnny de Mol.

Eerste ronde

De eerste ronde bestaat uit zes afleveringen. De kandidaten moeten met hun optreden minstens vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Na de halve finale behalen slecht twaalf kandidaten de finale. Zij hebben de taak om de juryleden, 25 muziekexperts én de kijker thuis omver te blazen. De derde plaats is €10.000 waard, de €25.000 en de eerste €100.000.

Volg het avontuur van Koorbazen op www.koorbazen.nl, facebook en insta.

We Want More is te zien vanaf vrijdag 12 juni om 20.30 uur op SBS6