Tweede taalwandeling door binnenstad

Door gericht te kijken naar wat er op gebouwen en (straatnaam)borden staat geschreven, komt men veel te weten over de betekenis van taal

ZWOLLE – De straat op, op zoek naar taal. Dat is wat Stadkamer met deze extra taalwandeling gaat doen. Door gericht te kijken naar wat er op gebouwen en (straatnaam)borden staat geschreven, komt men veel te weten over de betekenis van taal.

De eerste wandeling tijdens de Week van de Alfabetisering was al snel volgeboekt, voor de liefhebbers is er op 17 september een nieuwe kans.

“Bekijk de binnenstad van Zwolle met andere ogen” Tijdens de taalwandeling leren de wandelaars niet alleen meer over hun stad, maar ook over taal. Er ligt immers veel taal op straat, je moet er soms alleen even op gewezen worden. Onder begeleiding van een gids wordt stil gestaan bij specifieke teksten en opschriften op gebouwen in de oude binnenstad.

De wandeling is op 17 september is van 15.00 tot ca. 16.30 uur en begint bij Stadkamer centrum. De toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of taalniveau. Maar vol=vol, dus wel opgeven via de site.