Uitbreiding online informatie over corona op IJssellandscan

Op de website www.ijssellandscan.nl werkt de GGD wekelijks hun regionale en gemeentelijke informatie bij

ZWOLLE – Nu sinds 1 juni jl. de GGD IJsselland alle mensen met klachten test op het coronavirus, willen zij de informatie die ze hiermee ophalen inzichtelijk maken.

Op de website www.ijssellandscan.nl werken ze wekelijks hun regionale en gemeentelijke informatie bij. Vanaf dinsdag 23 juni zullen hun epidemiologen dit iedere dinsdagmiddag doen, in plaats van op donderdag. Ze doen dit op basis van de informatie van het team Infectieziektebestrijding. Hiermee volgen ze de aanwezigheid en verspreiding van het coronavirus in de regio IJsselland op de voet. En kunnen gemeenten, zorgorganisaties en inwoners eenvoudig zien welke trend het virus laat zien.

Wat voegen ze toe?

De GGD bracht al wekelijks in beeld op www.ijssellandscan.nl hoeveel positief geteste mensen er zijn regionaal en per gemeente; het gaat dan om inwoners van die gemeenten. Ze tonen dit voortaan aan in een grafiek met een trendlijn, zodat zij door de tijd heen een overzichtelijker beeld kunnen geven van het verloop van het aantal besmettingen in de tijd. Vanaf 23 juni voegen ze ook toe hoeveel mensen er getest zijn in hun vier testlocaties. Daarnaast delen ze via de IJssellandscan de uitkomsten van de panelonderzoeken naar de impact van corona op de inwoners van de regio.