Uurtje klassiek in Thor

Jacqueline Smit, Pianiste
ZWOLLE – Cultuurschip Thor presenteert de allerlaatste uitsmijter van het seizoen: een ‘Uurtje Klassiek-met-eigentijdse-twist’: Preludes voor piano van J.S. Bach, afgewisseld met kakelvers geschreven composities van vooraanstaande eigentijdse Nederlandse componisten.
 
Een gouden idee van de gelouterde Amsterdamse pianiste Jacqueline vh Frederique! Zij vroeg 24 vooraanstaande Nederlandse componisten om een antwoord te schrijven op de 24 beroemde preludia van J.S. Bach uit het Wohltemperierte Klavier (1722).

Het resultaat is een verrassende avontuurlijke mix van kwalitatief  hoogstaande pianomuziek die op 7 juli a.s. om 11.30 op de vleugel van Cultuurschip Thor ten gehore zal worden gebracht door Jacqueline voorheen Frederique.

Om het programma tot een uur te beperken speelt Jacqueline een selectie uit de Preludes van Bach, steeds afgewisseld met eigentijdse antwoorden van o.a. Louis Andriessen, Willem Jeths, Oene van Geel, Morris Kliphuis en de Zwolse componist Ab Sandbrink.
Met dit unieke pianorecital luiden we de zomer van 2019 in en wordt alweer het 8ste seizoen afgesloten.
 
Voor meer informatie over de componisten en de stukken-Achter de noten-video’s- kijk op de speciale website 24preludia.nl

Let op de afwijkende aanvangstijd: 24 Preludia speelt op zondag 7 juli om 11.30 uur, inloop een half uur voor aanvang. Entree € 12,50. Koop direct een kaartje!

Vooruitblik:Na de zomer begint Thor alweer aan zijn 9e seizoen, veel concerten staan al op de website maar er volgen er zeker meer! Neem regelmatig een kijkje …
Zij wensen al hun trouwe nieuwsbrieflezers en concertbezoekers een hele mooie zomer!
Bekijk regelmatig de programmering en koop op tijd een kaartje, sommige concerten zijn lang van te voren uitverkocht!
 
Thor heeft ook mooie kadobonnen! Lees op de website hoe het werkt.