Uurtje Singwriter

Fridolijn schrijft en zingt pakkende songs die de grenzen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats doet vervagen
ZWOLLE – In de serie ‘Uurtje Singwriter’ verwelkomt Thor de Amsterdamse singer-songwriter Fridolijn. Fridolijn is iets bijzonders. Ze schrijft en zingt pakkende songs die de grenzen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats doet vervagen.

De Amsterdamse zangeres is met haar band Finn Silver succesvol van Nederland tot Japan.  Ze was te zien bij toonaangevende festivals als het North Sea Jazz Festival en podia als Billboard Live Tokyo. Ze trad op in het Concertgebouw en Paradiso en werd uitgeroepen tot nieuwe artiest van het jaar door iTunes. Fridolijn maakte deel uit van de Ladies of the Lowlands en tourde internationaal met grootheden uit de jazz.

In 2015 debuteerde ze solo met Catching Currents, volgens Lust for Life Magazine was dat “Een solodebuut van verpletterende rijpheid“. Momenteel werkt ze aan een nieuw album, vanavond speelt ze veel nieuwe muziek, en begeleidt ze zichzelf. Het concert duurt een uur (Uurtje Singwriter), natuurlijk met een gezellige nazit!

Het Uurtje Singwriter op woensdag 27 november met Fridolijn begint om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,50 Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl
Koop direct een kaartje!