Van The Livingroom naar de Kuiperij

Jazz sessions in De Kuiperij

ZWOLLE – Café de Kuiperij in de Voorstraat, geeft muzikanten een nieuwe plek. Na het sluiten van The Livingroom krijgen zij hier een plaats. Het seizoen van Room For Jazz Sessions leek heel even te stranden. Maar niets is minder waar. Iedere donderdag, tot en met 27 juni, is er in de Kuiperij nu jazz-, funk-, blues-, popmuziek en klassiek te horen.

Nieuwe plek

Room For Jazz Sessions is een initiatief van Tom Leeuwenburg. Tom is voorzitter van ‘Stichting Jazz in Zwolle’. Tom: “Ik ben heel blij dat Anja van The Livingroom zich heeft ingespannen om voor ons een nieuwe plek te vinden. Nu kunnen we in elk geval ons seizoen afmaken en alles wat we gepland hadden, voortzetten.” Anja Louwerse, The Livingroom: “Ik heb Café de Kuiperij benaderd, omdat ik het heel belangrijk vond dat het initiatief van Tom door kon gaan.”

Noodzaak voor live muziek

Tom Leeuwenburg heeft aan den lijve ondervonden dat kunst en muziek niet afhankelijk zijn van de locatie. Zij zijn echter afhankelijk van de bereidheid van de stad om live muziek te zien en te ervaren. Tom: “Ik voelde de afgelopen weken de noodzaak voor live muziek in de stad en de bereidheid van de Zwolse muziekscene om Room For Jazz Sessions door te zetten.” “Tijdens Room For Jazz Sessions zal de komende weken in Café de Kuiperij niet alleen jazz klinken, maar ook funk, blues en pop,” vertelt Leeuwenburg. “Maar het gratis concert van hoge kwaliteit gevolgd door een toegankelijke jamsessie blijft natuurlijk. Dat maakt het event zo uniek!”

Iedere donderdag kan men van Room For Jazz Sessions genieten in Café de Kuiperij vanaf 22.00 uur. En de muziekscene mag alvast verklappen: de laatste editie van het seizoen, op 27 juni a.s., is het de beurt aan de Amerikaanse Christine Wiltshire.