Veiligheidsregio IJsselland lanceert #VetVeilig the game

#VeiligheidsregioIJsselland
OVERIJSSEL- Veiligheidsregio IJsselland lanceert deze week #VetVeilig The Game.
Een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8. Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid.
Het spel past precies binnen de huidige tijdsgeest: via een avontuurlijk computerspel leren de kinderen via het digiboard op een interactieve manier van alles over veiligheid in de eigen leefomgeving.

Directeur Veiligheidsregio IJsselland Arjan Mengerink: “Er is al een mooi lespakket over veiligheid die aan scholen aangeboden wordt. We wilden echter iets extra’s en vernieuwends aanbieden wat juist aansluit bij de belevingswereld van leerlingen. Het spel bestaat uit twee delen.
Veiligheidsregio IJsselland heeft #VetVeilig The Game gemaakt en het is een onderdeel van het programma ‘Veilig Leven’.

Een programma waarmee inwoners van regio IJsselland (meer) bewust worden gemaakt van risico’s in hun omgeving en leren hoe te handelen bij incidenten. Met het onderdeel #VetVeilig ligt de focus op kinderen en jonge tieners tot en met 13 jaar. Jong geleerd is immers oud gedaan.