Verschillende werkzaamheden aan de weg


De komende maanden houdt Zwolle op diverse routes onderhoud aan wegen. Dit heeft gevolgen voor het verkeer.

ZWOLLE – De komende maanden houdt Zwolle op diverse routes onderhoud aan wegen. Dit heeft gevolgen voor het verkeer. Een overzicht van het onderhoud dat deze maand plaatsvindt:

Rotonde Frankhuizerallee

Op 3 mei vinden in de ochtend asfalteringswerkzaamheden plaats. De weg is dan volledig afgesloten. Er geldt een omleidingsroute.

Onderhoud bruggen

Op 30 april zijn op een drietal bruggen onderhoudswerkzaamheden in uitvoering. Dit geeft verkeershinder.

Op de Spoolderbergbrug gelegen in de Spoolderbergweg werkt men tussen 9.00 en 15.30 uur. Verkeersregelaars zijn aanwezig om verkeer doorgang te bieden.

Om 20.30 uur start men aan de fietsbrug, Twistvlietbrug. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 22.30 uur.

Aansluitend is er werk op de Mastenbroekerbrug tussen 23.00 en 00.30 uur.

De werkzaamheden bestaan uit het reinigen van de goten, doorspuiten van de waterafvoerleidingen en schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden.

Men adviseert fietsers voor de Twistvlietbrug gebruik te maken van de Mastenbroeker, Frankhuisbrug of Voorsterbrug in de Hasselterweg.

Gedurende de afsluiting van de Mastenbroekerbrug adviseert men fietsers gebruik te maken van de Twistvlietbrug en gemotoriseerd verkeer van de Zwartewaterallee – Blaloweg om vervolgens de borden van de advies omleidingsroute Voorsterbrug te volgen.

Van 29 april tot en met 20 mei is het scheeps- en recreatievaartverkeer gestremd op het Zwarte Water ter hoogte van de Holtenbroekerbrug en de Hofvlietbrug. Dit vanwege werkzaamheden aan deze beide bruggen. Er is dan geen brugbediening mogelijk. Het wegverkeer behoudt normaal doorgang.

Oude Meppelerweg

Vanaf 23 april geldt op de Oude Meppelerweg eenrichtingsverkeer vanwege de aanleg van de in-/uitrit voor het Foodcourt. Deze eenrichtingsverkeersituatie duurt tot en met 10 mei 2019. Verkeer komend vanaf de Ceintuurbaan behoudt doorgang. Verkeer vanuit Hessenpoort – Berkum – Kranenburgweg wordt geadviseerd om te rijden via A28.

In verband met asfalteringswerkzaamheden is de Oude Meppelerweg in beide rijrichtingen afgesloten gedurende 3 nachten van 1 tot en met 4 mei telkens tussen 19.00 en 06.00 uur.