Voetballen tegen eenzaamheid


De eerste Hart voor Zwolle 7×7 Zomercup gaat op vrijdagavond 5 juli plaatsvinden bij VV Berkum.

ZWOLLE – VV Berkum houdt deze zomer een Cupwedstrijd voor het goede doel, namelijk tegen eenzaamheid in Zwolle. Een zomeravond, voetbal en veel gezelligheid. Dat zijn de ingrediënten van de eerste Hart voor Zwolle 7×7 Zomercup.

Nieuw initiatief

De toernooiorganisatie spreekt enthousiast over dit nieuwe initiatief. “De afgelopen jaren hebben we een aantal zeer geslaagde winteredities van de Cup mogen organiseren”, vertelt Hart voor Zwolle medewerker Nathan van Dam. “Maar we zijn eigenlijk uit ons jasje gegroeid. Het aantal teams dat mee wil doen paste helaas niet meer in het Landstede Sportcentrum. Daarom hebben we besloten nu ook een veldtoernooi te organiseren.”


VV Berkumvoetballer Chris van der Meulen sluit zich daar als Hart voor Zwolle ambassadeur bij aan: “Zo’n sponsortoernooi is een geweldige kans voor teams om voetbal te combineren met het goede doel. Daarom is het goed dat er nu meer teams kunnen meedoen. VV Berkum stelt haar sportpark daar graag voor beschikbaar.”

Jongeren voor eenzamen


“Hart voor Zwolle verbindt jongeren aan eenzame Zwollenaren”, vertelt Nathan van Dam. “Eenzaamheid is een probleem dat door veel mensen wordt onderschat. Het is tragisch om te zien hoe sommige Zwollenaren verpieteren in hun huizen. We inspireren een jonge generatie om zich in te zetten voor deze stadsgenoten. Zo’n sponsortoernooi helpt ons om er voor anderen te kunnen zijn.”


Chris van der Meulen ziet het daarom als ideale kans voor bedrijven en voetbalteams om op een mooie manier iets te betekenen voor anderen. “Gezellig voetballen in de zomeravondzon, afsluiten met een biertje in de hand, en dat ook nog eens voor het goede doel. Ik zou er snel bij zijn, voordat het vol is!”, zegt hij er met een knipoog bij. 

Op vrijdagavond 5 juli gaat het plaatsvinden bij VV Berkum.
Informatie over de Hart voor Zwolle Zomercup is te vinden op www.hartvoorzwolle.nl. Aanmelden kan via de site.