Volop activiteiten bij Stadkamer deze zomer!

De zomer, juli en augustus staat bij Stadkamer in het teken van straatkunst

ZWOLLE – Je hoeft je deze zomer niet te vervelen! Stadkamer heeft een leuk en inspirerend zomerprogramma met: Street Art,  Tafelgasten en zomerlezen. Kom jij ook? Op www.stadkamer.nl/activiteiten vind je alle informatie.

Straatkunst


De zomer, juli en augustus staat bij Stadkamer in het teken van straatkunst. Van de beroemde Zwolse straatkabouter tot botanisch stoepkrijten. Je hebt de stad nog nooit zo bekeken. De Stadkamer neemt je mee op pad in de stad langs de meest bijzondere graffiti werken, houden workshops waarmee jij jouw eigen straat kan omtoveren tot een heuse buitengalerie en ze geven straatkunstenaars een podium om de ontwikkeling van straatkunst te illustreren. Elke dinsdagavond houden ze een wandeling en op woensdag- en vrijdagmiddag is er een kinderactiviteit. In augustus hebben ze een bijzondere expositie over het begin van Graffiti in Zwolle in de jaren 80. Stefan Alberts exposeert zijn werk en dat van anderen dat van 1981 tot 1992 is gemaakt.

Grote Stadstoepkrijtwedstrijd


De grote stadstoepkrijtwedstrijd is inmiddels gestart en kinderen tot en met 12 jaar kunnen tot 1 augustus meedoen! Maak je eigen straatkunst met stoepkrijt. Laat je vader of moeder de foto op Instagram plaatsen met de hashtag #stadstoepkrijt @stadkamerzwolle, of plaats zelf een foto van jouw kunstwerk! Inspiratie opdoen? Bij Stadkamer in Zuid, Aalanden en Stadshagen vind je mooie kunstwerken van examenkandidaten ArtEZ. Ook geven we workshops kunstkrijten, botanisch stoepkrijten en citydrawing.

Tafelgasten – oprechte gesprekken over grote en kleine dingen


Ook starten we deze zomer met Tafelgasten! Bepaal je eigen thema, groot of klein voor jong of oud. Jij bedenkt het, wij helpen je! Een gesprek met gasten die jij zelf kiest, en zonder publiek. Elke keer een andere tafelheer- of dame die het onderwerp bepaalt. Wij helpen je om de tafelgasten te benaderen en het onderwerp goed voor het voetlicht te krijgen. Op een laagdrempelige en spontane manier kunnen zo diverse onderwerpen aan bod komen over passies, interesses en actuele ontwikkelingen.

Zomerlezen


We zouden Stadkamer niet zijn als we geen aandacht zouden hebben voor boeken en lezen. Kinderen kunnen deze zomer weer meedoen aan zomerlezen. Veel kinderen hebben een lijstje aangeleverd met favoriete boeken en kunnen hun tasje vol boeken binnenkort ophalen. Op onze social media geven we weer diverse tips. Lekker lezen deze zomer!