Volop inspiratie voor een gezonde leefstijl

Bekende sprekers zoals Gerard Kemkers en Gerard Nijboer laten de aanwezigen ervaren hoe men gezond en vitaal kan blijven

ZWOLLE – Fit en vitaal zijn en blijven, meer energie hebben en gezond leven. Daarover gaat ‘Vitali-tijd’, een avond vol inspiratie over beweging en gezonde voeding op donderdagavond 27 februari in Zwolle.

Tijdens dit gratis te bezoeken evenement van Icare Ledenvereniging in Theater Buitensoos laten bekende sprekers zoals Gerard Kemkers en Gerard Nijboer de aanwezigen ervaren hoe je gezond en vitaal kunt blijven. In maart en april komt Vitali-tijd naar Assen en Hoogeveen.

Gerard Kemkers

Voorzitter van de avond is schaatskampioen en -coach Gerard Kemkers. Om 19.30 uur trapt hij de avond af met zijn gouden tip: ‘Houd balans, beweeg!’. En dan gaat het wat hem betreft niet alleen over bewegen en gezonde voeding, maar ook over voldoende slaap en ontspanning. Het is vrij eenvoudig om meer te bewegen, zo stelt oud-topsporter en kampioen marathonlopen Gerard Nijboer deze avond. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen op de fiets of de kinderen lopend naar school te brengen. Dan komen de eerste succesjes snel en kom je vanzelf verder.

Proeverij

‘Is het eigenlijk wel normaal wat wij eten?’ Die vraag beantwoordt voedingsdeskundige Jan Buining. Hij houdt een spiegel voor over ons eetgedrag en geeft suggesties voor gezonde alternatieven. Aan het eind van de avond is er een proeverij van gezonde hapjes. Ook gewichtscoach Mieke Kosters van Skinnyminds vertelt deze avond over afvallen en het veranderen van je eetgedrag. Tot slot laat sportarts Hans de Vries iedereen ervaren waarom bewegen zo belangrijk is en ook nog eens heel leuk. De bezoekers van Vitali-tijd komen deze avond bovendien zelf in actie.

Gratis toegang

Vitali-tijd begint donderdag 27 februari om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De avond is in Theater Buitensoos in Zwolle, Stationsplein 1. Aanmelden kan via ledenvereniging.nl/vitalitijd-zwolle. Bellen kan ook: 088 – 383 20 20.

De avond is gratis voor leden en niet-leden van Icare Ledenvereniging: iedereen is van harte welkom. Na afloop is er voor alle bezoekers een goedgevulde goodiebag.