Voorzitter Regio Zwolle doet oproep Den Haag tijdens Regio Zwolle Congres: ‘Investeer nu in Regio Zwolle’

Voorzitter Regio Zwolle doet oproep Den Haag tijdens Regio Zwolle Congres: ‘Investeer nu in Regio Zwolle’
ZWOLLE- Het drukbezochte Regio Zwolle Congres startte met een ludieke act van het zangkoor de Koorbazen. Een van de zangers bleek de voorzitter van Regio Zwolle te zijn.
Na de laatste tonen startte Peter Snijders met zijn regiorede. Na een welkom aan de negenhonderd ondernemers en bestuurders – benadrukte Snijders het analytisch belang van de – op deze dag uitgebrachte – Regio Zwolle Monitor 2019. Regio Zwolle is na Utrecht en Eindhoven de grootste groeiregio.


“We zien een groei van 3% en dat is hoog ten opzichte van het landelijk beeld en andere regio’s. Ook andere data zijn gunstig, maar we zijn er nog niet. We hebben het Rijk hard nodig om vanuit de versnelling waarin we nu zitten door te kunnen schakelen.”


De Regio Zwolle Monitor brengt jaarlijks de sociaal- en ruimtelijk-economische ontwikkeling in beeld aan de hand van cijfers die een goede indicator zijn voor de ontwikkelkracht van de regio. Daarmee wordt jaar op jaar diepgaander inzicht verkregen in het bijzondere en kenmerkende van Regio Zwolle. De Monitor komt tot stand in samenwerking met onder anderen Stichting Metropool Regio Zwolle, Windesheim, Marketing Oost en Regio Zwolle Bureau.

Het Regio Zwolle Congres is een initiatief van Stichting Metropool Regio Zwolle. Jaarlijks in december vindt dit congres plaats. >
Het congres op donderdag 12 december had als hoofdthema Blijf in business met het accent op platformeconomie. Een ander onderdeel van de middag was de verkiezing van de starter en de ondernemer van het jaar. De winnaars waren 2Solar Software uit Zwolle (starter) en Eurom uit Genemuiden als ondernemer van het jaar