VRIJHEIDSNIEUWS!

ZWOLLE- Is het jullie al opgevallen dat PEC Zwolle sinds dit seizoen een kleine tekst achterop het shirt heeft staan? Wie goed kijkt ziet daar de naam Leo Major én de Canadese vlag staan. Wie deze man is? Leo Major was dé oorlogsheld die in de nacht van 13 april Zwolle wist te bevrijden. Een prachtig eerbetoon dus!

Om nog even in Zwolle te blijven: a.s. zondag vindt daar een bijzonder evenement plaats. Om 12.31 uur is het precies 75 jaar geleden dat het bombardement op Dieze West plaatsvond. Een aantal bewoners uit de wijk heeft het initiatief genomen het bombardement te herdenken. Dit zal zijn aan het St Josephplein, waar naast de herdenking ook het monument ter nagedachtenis aan het bombardement en zijn slachtoffers onthuld zal worden. De herdenking zal worden afgesloten met een lunch, verzorgd door buurtbewoners.

Naast deze herdenking worden er natuurlijk continu nieuwe evenementen toegevoegd. Heel erg leuk om te zien hoe iedereen er een eigen draai aan geeft. Een evenement dat ons opviel is de tentoonstelling ‘Oorlogsverhalen in beelden van Nu’. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door fotoclub Positief uit Hasselt. Met 19 hedendaagse foto’s willen zij, op scholen en in bibliotheken, 19 verhalen uit de tweede wereldoorlog vertellen. De reizende tentoonstelling is tevens gebundeld tot een mooi boekje.