Vrijwilligers gezocht

De Stad Verbeeldt zoekt vrijwilligers

ZWOLLE – De organisatie van de ‘De Stad Verbeeldt’ in Zwolle zoekt vrijwilligers. Op woensdag 10 juli 2019 om 20.00 uur is er een bijeenkomst in het Dominicanenklooster. Daar kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over de verschillende functies die men als vrijwilliger kan vervullen.

Drie tentoonstellingen

De Stad Verbeeldt houdt een drietal tentoonstellingen in 2019 – 2020. De Zilveren Camera Canon 2018 komt naar Zwolle en deze stellen zij tentoon in het Dominicanenklooster van 9 oktober tot 30 oktober 2019. De prestigieuze tentoonstelling bestaat dit jaar 70 jaar.

Daarnaast wordt de tentoonstelling Terzijde van Ton Broekhuis, één van de grondleggers van Noorderlicht Groningen naar Zwolle gehaald. Het Huis van de Fotografie ǀ Noorderlicht Groningen bestaat dit jaar 30 jaar. Zo brengt zij 100 jaar geschiedenis van journalistieke en documentaire fotografie, naast sociale en geëngageerde fotografie naar Zwolle.

Drie stadsgesprekken

Tijdens de Zilveren Camera worden er drie stadsgesprekken georganiseerd rond interessante thema’s over: De Toekomst van de Stad – de Verbeelding van de Stad, Leven in Media – Medialandschap – Media Wijsheid, Sportfotografie – Grenzen verleggen – Topprestaties rond de winnende foto en serie van Remko de Waal over de 11-stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.

Foto Salons

Gedurende het hele jaar houdt De Stad Verbeeldt Foto Salons, in samenwerking met Noorderlicht Groningen. Zij geven werklabs en ateliers voor professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten op het gebied van storytelling. Dit in het kader van fotografie, beeld en geluid. En dit jaar zitten zij ook in de Binnenstad van Zwolle en de Aalanden, waar zij met wijkbewoners en leerlingen beeldverhalen gaan verzamelen.

De Stad Verbeeldt laat de beste foto- en beeldverhalen zien over de stad in ontwikkeling en de wijken Aalanden en Binnenstad tijdens de expositie De Stad Verbeeldt.

Vrijwilligers

Als vrijwilliger kan men actief meedoen bij de verschillende programma’s. De Stad Verbeeldt is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor: het geven van rondleidingen, de kassadienst, de catering, techniek en logistiek, en pr & communicatie. Zij werken in een kernteam van vrijwilligers, professionals en amateurs. De vrijwilliger maakt deel uit van een enthousiast team en kunt zijn of haar talenten inzetten op die onderdelen waar ze het beste tot hun recht komen. Tevens is het een mooie aanvulling op een ieders cv.

Zie functieomschrijvingen https://www.destadverbeeldt.nl/over/vrijwilligers

De bijeenkomst op 10 juli 2019 om 20.00 uur in het Dominicanenklooster. Aanmelding: info@destadverbeeldt.nl, Fieke van ’t Riet, programmamanager 06-22218109. Info: www.destadverbeeldt.nl Facebook De Stad Verbeeldt