Wat is de Week van de Rechtspraak?

Vanwege de coronamaatregelen krijgt de Week van de Rechtspraak in 2020 een andere invulling

ZWOLLE – Jaarlijks houden rechtbanken en gerechtshoven in september één of meerdere activiteiten voor het publiek.

Vanwege de coronamaatregelen krijgt de Week van de Rechtspraak in 2020 een andere invulling. Op www.rechtspraak.nl lees je alle informatie over de WvdR. Zowel voor, als tijdens de week.

Facebook Livesessies

Vanaf maandag 21 september is er dagelijks om 15.00 uur via de Facebookpagina van de Rechtspraak een livesessie met een rechter. Daarbij beantwoordt men vragen van kijkers en vraagt een Rechtspraak Reporter de betreffende rechter de toga van het lijf over zijn of haar werk.

Podcasts

Vanaf maandag 21 september gaat er elke dag op deze pagina een podcast live waarin journalisten Roel Maalderink en Roeland Kooijmans met rechters in gesprek gaan over thema’s en dilemma’s zoals vechtscheidingen, cybercrime, faillissementen en de rechtsstaat in Polen en Hongarije.

Webinar

Woensdag 23 september 10.00 uur: Webinar ‘Digitale ontwikkelingen en tips niet-professionele bewindvoering’

In deze webinar presenteert men de nieuwe bewind-omgeving op rechtspraak.nl. Ook worden verschillende digitale tools die in ontwikkeling zijn besproken en geeft kantonrechter Mark Bosch een masterclass over de taken en verplichtingen van niet-professionele bewindvoerders.

Wie wil deelnemen moet zich snel aanmelden, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.