Wecycle pakt e-waste na vrijmarkt aan

Wecycle biedt memospel aan voor degenen die elektrisch afval inleveren

ZWOLLE – Wecycle wil voorkomen dat onverkochte elektrische apparaten na de vrijmarkt in de vuilnisbak belanden. Daarom wordt inleveren beloond. Iedereen die een afgedankt elektrisch apparaat of energiezuinige lamp inlevert op de gemeentelijke milieustraat krijgt een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Op de vrijmarkt worden veel elektrische apparaten en lampenarmaturen aangeboden. Indien deze toch niet voor hergebruik in aanmerking komen, is inleveren voor recycling de juiste circulaire keuze. Samen met haar partnergemeenten stimuleert Wecycle daarom het inleveren van onverkochte apparaten na de vrijmarkt.

Bij inlevering van een elektrisch apparaat of lamp(armatuur) op de gemeentelijke milieustraat, ontvangt de inwoner een leuk en leerzaam memo-spel. Daarin komen alle inleverpunten voor e-waste aan bod (op=op). Wecycle werkt samen met 75 procent van de gemeenten: kijk op https://www.wecycle.nl/nl-nl/gemeenten/overzicht voor het overzicht.

Gratis Wecycle Recycle Memo-spel bij inleveren apparaat of lamp na vrijmarkt op milieustraat gemeente moet weggooien voorkomen.

Optimale recycling

Wecycle laat de ingeleverde apparaten en lampen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 verminderd.

Over Wecycle

Wecycle voert het beheer over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Dit is kortweg e-waste genoemd. Via hun landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt zij dagelijks bij aan de circulaire economie.

Dit doen ze voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting BruingoedStichting ICT MilieuStichting LightRec NederlandStichting Metalektro RecyclingStichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2017 hebben ze 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 345 miljoen kilo.