Wedstrijd De Stad Verbeeldt september 2020

Een vakjury zal 10 tot 12 fotobeelden selecteren

ZWOLLE – De komende maanden houdt Stichting De Stad Verbeeldt een fotowedstrijd voor professionals en amateurs rond een thema.

Een vakjury zal 10 tot 12 fotobeelden selecteren die men op het online platform van de website De Stad Verbeeldt plaatst.

Online platform


Zij willen op deze wijze een online platform bieden aan fotografen, filmers en beeldmakers, die in deze tijden van de coronacrisis het extra zwaar hebben en hun werk op deze manier kunnen exposeren. Zo brengen zij een ode aan de kracht van de verbeelding.


In de maand september 2020 is het thema:
MAAR ACHTER DEZE HOEK EEN WERELDDEEL
(bron: Afscheid, gedicht van Adriaan Morriën)


Foto met een korte tekst (20 woorden) inzenden voor 1 oktober 2020 naar:
wedstrijd@destadverbeeldt.nl.

Vakjury

Een vakjury maakt voor 10 oktober 2020 bekend welke foto’s men plaatst. En wie de 1e prijs Foto van de Maand heeft gewonnen. Deze bestaat uit Gertjan Aalders, Bert Janssen en Gerlinde Schrijver.
Daarnaast wordt bekend gemaakt wie 2e en 3e prijs heeft ontvangen.
1e prijs Zilveren Camera 2019: een fotoboek met de beste journalistieke foto’s uit 2019 en toegangskaart expositie Zilveren Camera 2019 in het Statenzaalcomplex, Diezerstraat 80, Zwolle
2e prijs Terzijde van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen: een fotoboek over schoonheid, bloei en sterfte in zuid-oost Friesland, de woonomgeving van de fotograaf.
3e prijs Tien minuten van Gijs Dragt en Bob Billows: een fotoboek met sterke, soms rauwe beelden,gemaakt achter de schermen van het Zwolse theater De Spiegel.

Randvoorwaarden en criteria: https://destadverbeeldt/home.