Wereldvrouwen

Club Cele gaat in gesprek over opvoeden in twee culturen

ZWOLLE – Hoe moeilijk is opvoeden in twee culturen? Daarover gaat Club Cele in gesprek met vrouwen uit alle windstreken van de wereld. Dat doen zij in samenwerking met project Wereldvrouwen van Vrouwenplatform Carree.

Opvoeding

De opvoeding heeft altijd invloed op de manier waarop iemand zijn of haar leven vormgeeft. Dat is zo voor gezinnen die zijn gevlucht naar Nederland en te maken krijgen met een hele andere cultuur. Maar dat geldt net zo goed voor iemand die van een dorp naar de grote stad gaat verhuizen, of als je kind verliefd wordt op iemand met een hele andere achtergrond. Herkenbaar? Ga dan op 4 juni met ons en de Wereldvrouwen in gesprek!

Keuzes en gedrag

Tijdens het programma Wereldvrouwen op 4 juni wil Club Cele onderzoeken welke rol iemands gezinsleven heeft in de keuzes en gedrag, bewust of onbewust. Vroeger, en misschien nu nog steeds? Ze kijken naar de verschillen maar vooral naar de overeenkomsten van opvoeden in verschillende culturen en gaan in gesprek met interessante gasten. Bijvoorbeeld een panel met vrouwen van verschillende nationaliteiten die meewerken aan het project Wereldvrouwen, maar ook met een deskundige uit de wetenschappelijke hoek. Omdat men in Nederland in een gemixte cultuur samen leeft, is het gesprek hierover heel belangrijk om elkaar in overeenkomsten te vinden. Wat denk de bezoeker: kan deze als wereldburger worden opgevoed?

Wereldvrouwen i.s.m. Vrouwenplatform Carree | Talk of the Town Zwolle vindt plaats op 4 juni 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25]. Gratis Toegang.

Club Cele

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema’s, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2VP9TFK